Miljoenen bewonderen klaprozen bij Tower of Londen

Als eerbetoon aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog zijn bij de Tower of London duizenden porseleinen klaprozen geplaatst. Al vier miljoen mensen zijn het bijzondere bloemenmonument komen bekijken.


De klaproos is een van de symbolen van de Eerste Wereldoorlog. Temidden van het al het oorlogsgeweld bloeiden deze bloemen op de slagvelden in Vlaanderen uitbundig.

De zee van klaprozen is al sinds 5 augustus te bezoeken. En er worden nog altijd bloemen ‘geplant’. Dit gaat door tot en met 11 november, de dag van de wapenstilstand. Aan het eind staan er in totaal 888.246 bloemen, voor elke Britse gesneuvelde militair een.

- advertentie -

Er komen veel meer mensen naar de klaprozen kijken dan verwacht. De organisatie riep mensen tijdens de vakantie vorige week zelfs op voorlopig even niet meer te komen.

Bij NPO Doc is vanaf aankomende zondag (2 november) de driedelige geschiedenisserie…
De Nederlandse jeugdfilm Oorlogsgeheimen is verkocht aan de Verenigde Staten. Producenten Bijker…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: