Miljoenen jaren oud fossiel gevonden in Maastricht

Snuit van een hedendaagse zaagvis - Afb: Oertijdmuseum Boxtel

Snuit van een hedendaagse zaagvis – Afb: Oertijdmuseum Boxtel

In een mergelgroeve in Maastricht is een miljoenen jaren oud fossiel van een zaagvis gevonden. Dat melden Limburgse media.


Volgens regionale omroep L1 is het fossiel van de prehistorische vis maar liefst 66 miljoen jaar oud. In de mergelgroeve werd de fossiele snuit (rostrum) van de vis gevonden. Het fossiel is nog voor een groot deel verborgen in de kalksteen. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch is woensdag een CT-scanscan gemaakt. Onderzoekers hopen het fossiel met behulp van die scan onbeschadigd uit het gesteente te kunnen halen.

Volgens een woordvoerder van het Natuur Historisch Museum Maastricht gaat het om een vondst van internationale allure. Het bijzondere fossiel is ontdekt door amateur-paleontoloog Sjir Renkens uit Zaltbommel.

Een jaar geleden werd in een kalksteengroeve in Maastricht nog een dertien meter lang fossiel gevonden van een zogenaamde mosasaurus.

- advertentie -
Over Kampliteratuur - Jacq Vogelaar
Over Kampliteratuur - Jacq VogelaarDe Nederlandse schrijver en…
AK-47, de Kalasjnikov
Michail Kalasjnikov in 2009De Russische wapenontwerper Michail Kalasjnikov…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: