Miljoenen voor Europese museumconfederatie

De Europese Unie heeft 2,5 miljoen euro toegekend aan de museumconfederatie L’Internationale voor een vijfjarig programma waarbij aandacht wordt besteed aan de Europese kunstgeschiedenis in de periode 1848-1989.

De samenwerkende musea gaan een divers programma samenstellen van tentoonstellingen, symposia, publicaties, magazines, een online forum, een educatieplatform en uitwisselingen van personeel.


Het programma, getiteld The Uses of Art – The Legacy of 1848 and 1989, eindigt in 2017 met gelijktijdige tentoonstellingen en evenementen door heel Europa.

- advertentie -

Het project wordt gecoördineerd door het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het Nederlandse museum werkt samen met het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen, het Reina Sofía in Madrid, de Moderna Galerija in Ljubljana, het Museu d’Art Contemporani in Barcelona en het SALT in Istanbul. Daarnaast zijn er verschillende partnerinstellingen waaronder een universiteit in Liverpool en een Pools archief.

Charles Esche, directeur van het Van Abbemuseum:

L’Internationale introduceert een diepgaande vorm van internationale samenwerking tussen musea en aanverwante instellingen, waarmee het ver buiten de kaders van het recente sectoradvies van de Nederlandse Raad voor Cultuur reikt.

In het Van Abbemuseum is vanaf eind 2013 in het kader van de samenwerking de tentoonstelling Museum of Arte Útil te zien.

Gerelateerde boeken:

Notre avenir est dans l’air - Picasso, 1912 (Leonard…
[caption id="attachment_21954" align="alignnone" width="560"]Aquarel van Fred Seiker (STIWOT) Op de website Go2War2.nl…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: