Miljoenen voor restauratie Sint-Baafskathedraal Gent

Sint-Baafskathedraal in Gent – Foto: CC/Donar Reiskoffer

De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft dinsdag bekendgemaakt 4,6 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de tweede restauratiefase van de Sint-Baafskathedraal in Gent.

De hoofdkerk van het bisdom Gent staat sinds 1936 op de lijst van beschermde monumenten. In 2005 ging een grootscheepse restauratiecampagne van start. Tijdens de eerste fase is het hoogkoor aangepakt. In de tweede fase is de toren van de kathedraal aan de beurt. Deze kampt met stabiliteitsproblemen en is dusdringend aan restauratie toe.

- advertentie -

Minister Bourgeois:

De volledige restauratie van de Sint-Baafskathedraal vergt een belangrijke financiële inspanning. Maar het is een noodzakelijke investering, een verantwoorde investering. Niet alleen om haar religieuze functie, maar ook omdat de kathedraal een belangrijke museale, culturele en toeristische functie heeft. Jaarlijks komen gemiddeld 160.000 bezoekers de kathedraal en het bijhorende Lam Gods bezichtigen.

Tijdens deze restauratie zullen de toren en enkele ramen van de kooromgang aangepakt worden.
Ook de torengevels en ramen van drie koorkapellen zullen onder handen genomen worden. Verder worden onder meer de leien bedakingen vernieuwd, timmerwerk en plankenvloeren hersteld en regenafvoeren vernieuwd.

Foto: Julien's Auction'sBij een veilinghuis in Beverly Hills worden…
E=mc2Het Einstein Center van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: