Miljoenste bezoeker voor Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)

Het Scheepvaartmuseum (Eddo Hartmann)

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam ontving donderdag de miljoenste bezoeker sinds de heropening in oktober 2011.

De leerlingen van 2 VMBO klas op CSG Ulbe van Houten uit St.-Annaparochie

De leerlingen van 2 VMBO klas op CSG Ulbe van Houten uit St.-Annaparochie

Het museum sloot de deuren in 2007 voor het publiek in verband met een grote verbouwing. Vóór de renovatie ontving het museum jaarlijks zo’n 180.000 bezoekers.

Sinds de heropening heeft het museum nu één miljoen bezoekers ontvangen. De leerlingen van 2 VMBO klas op CSG Ulbe van Houten uit St.-Annaparochie waren de gelukkigen. Zij kwamen voor een educatief programma. Uit handen van Klokhuis-presentatrice Nienke de la Rive Box, die voorheen als museumgids in het museum werkte, en Linda Mol, hoofd Presentatie en Educatie van Het Scheepvaartmuseum, ontvingen de leerlingen een kleine attentie.

Linda Mol:

- advertentie -

“In 2,5 jaar één miljoen bezoekers ontvangen, is een fantastische prestatie waar wij allemaal erg trots op zijn. Dat nu in een schoolklas uit Friesland de miljoenste bezoeker blijkt te zitten, is extra leuk omdat dit bevestigt dat het zeewaartse verhaal dat wij vertellen voor iedereen in Nederland, uit welke provincie en van welke leeftijd dan ook, relevant is.”

Het Nederlands Scheepvaartmuseum is gevestigd in ‘s Lands Zeemagazijn, een gebouw dat in 1656 werd gebouwd onder leiding van stadsbouwmeester Daniël Stalpaert (1615-1676). In 1973 betrok het museum het pand.

Prinsenhof in DelftKoning Willem-Alexander opent volgende maand het…
Ingekleurde leeuwenhoroscoop van Nemrud Dagi
Kopie van de leeuwenhoroscoop in Allard PiersonOp Nemrud…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: