Mimespeler Will Spoor (86) overleden

De Nederlandse acteur en mimespeler Will Spoor is dinsdag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij was bij het grote publiek vooral bekend omdat hij de rol van Snuitje speelde in de populaire televisieserie Pipo de Clown.


Will Spoor, van oorsprong violist, volgde pantomimelessen bij de Franse mimespeler Étienne Decroux, de grondlegger van de moderne pantomime. Halverwege de jaren vijftig sloot hij zich aan bij de Stichting Nederlandse Pantomime. In 1968 richtte Spoor zijn eigen mimetheater op: Mime Theater Will Spoor.

Snuf & Snuitje

Veel Nederlanders leerden de mimespeler en theatermaker kennen vanwege zijn betrokkenheid bij de televisieserie Pipo de Clown. Spoor speelde in deze serie de rol van Snuitje, de ene helft van het bandietenduo Snuf & Snuitje.

Afgelopen zomer stond Will Spoor nog op Oerol en het Festival Over Het IJ.

- advertentie -
Frietkot in Brussel - cc
Begin dit jaar werd het Belgische frietkot door Vlaanderen al erkend als…
Roermond
De museale collectie van de gemeente Roermond bestaat uit ongeveer 8.000 voorwerpen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: