Minder subsidie-aanvragen Fonds Podiumkunsten

Minder aanvragen Fonds Podiumkunsten

Bij het Fonds Podiumkunsten is dit jaar veel minder subsidie aangevraagd dan voorgaande jaren. Volgens het fonds komt dit door de bezuinigingen maar ook doordat er een “nieuw nuchter subsidiesysteem” wordt gehanteerd.

Op 1 maart verliep de deadline voor het aanvragen van meerjarige activiteitensubsidies (2013-2016). In totaal kwamen er 206 aanvragen bij het fonds binnen, 25 procent minder dan tijdens de aanvraagronde van 2008. Die daling is volgens het fonds met name toe te schrijven aanhet feit dat de zogenaamde nieuwkomers minder aanvragen indienden.

- advertentie -

Fondsdirecteur George Lawson:

De bezuinigingen maar vooral het nieuwe nuchtere subsidiesysteem van het Fonds hebben duidelijk gezorgd voor een nieuw soort subsidierealisme. “Instellingen vragen minder makkelijk subsidie aan en degenen die het wel doen vragen gemiddeld lagere bedragen aan.

De totale subsidie-aanvraag liep terug met veertig procent. Het beschikbare budget van 24,5 miljoen is echter wel 2,2 keer overvraagd. Daarmee is de druk op het budget van het fonds ongeveer even hoog als de vorige keer.

E=mc2Het Einstein Center van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem
Parthenon op de AcropolisDe Griekse koning Otto wilde marmeren…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: