Miniatuurportret Mozart geveild voor 273.000 euro

Miniatuurportret van Mozart (Sothebys)

Miniatuurportret van Mozart (Sothebys)

Bij veilinghuis Sotheby’s is een miniatuurportretje van de componist Wolfgang Amadeus Mozart donderdag geveild voor een bedrag van omgerekend zo’n 273.000 euro.

Wie het werkje, dat ongeveer zo groot is als een postzegel, heeft gekocht, is niet bekendgemaakt.

Mozart liet het portretje in 1777 maken voor zijn nicht Anna Maria Thekla, die het vermoedelijk als medaillon gedragen heeft. Wie het schilderijtje gemaakt heeft is niet bekend.

Het portretje werd ter veiling gebracht door een nazaat van de nicht van Mozart. Volgens Sotheby’s gaat het om een van de twee enige echte portretten van Mozart in privébezit.

Lennon Wall - Wall is over (Twitter)
Lennon Wall in 1993 - ccDe beroemde Lennon…
Glazen vloer van de Tower Bridge
Twee weken geleden onthulden de beheerders van de Tower Bridge in Londen

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: