Minister: Iran ontkent Holocaust niet

Twitter-account van Javad Zarif

Twitter-account van Javad Zarif

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken heeft via Twitter laten weten dat zijn land de Holocaust niet ontkend. Zijn bericht is opvallend omdat de vorige president van Iran, Mahmoud Ahmadinejad, het bestaan van de Holocaust geregeld in twijfel trok.


De minister, Javad Zarif, wenste de Joden via zijn Twitter-account deze week een goed Joods Nieuwjaar. Hij kreeg hierop een reactie van Christine Pelosi, de dochter van de fractieleidster van de Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Ze bedankte de minister voor de beste wensen maar zij er gelijk bij dat het nieuwe jaar voor haar nog mooier zou zijn als hij een einde zou maken “aan de Holocaustontkenning door Iran”.

Minister Zarif, die pas een paar dagen een Twitter-account heeft, antwoordde daarop:

Iran heeft de Holocaust nooit ontkend. De man die als Holocaustontkenner beschouwd werd, is nu vertrokken. Gelukkig nieuwjaar.

In een interview ging de minister later in op de Twitter-conversatie. Hij zei toen dat Iran niets heeft tegen Joden of het Jodendom en dat hij niet wil dat zionisten Iran afschilderen als antisemitisch. Iran en Israël staan wel op gespannen voet met elkaar. Sinds de islamitische revolutie van 1976 erkent Iran de staat Israël niet meer.

- advertentie -

Gerelateerde boeken:

Rochus Misch
De laatste bodyguard van Adolf Hitler die nog in leven was, Rochus…
Verslag Pearl Harbor, 21 december 1941 - Nationaal Archief
Verdieping van Nederland Verslag Pearl Harbor, 21 december 1941 – Nationaal Archief…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: