Minister woont herdenking bij Homomonument bij

Homomonument in Amsterdam – Foto: CC

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) woont op 4 mei de Dodenherdenking bij het Homomonument in Amsterdam bij. Homobelangenorganisatie COC heeft dat maandag bekendgemaakt.

Het Homomonument bevindt zich sinds 1987 op de Westermarkt in de Amsterdamse binnenstad. Het monument werd geplaatst ter herdenking van alle homoseksuelen die vanwege hun geaardheid zijn vervolgd.Minister Van Bijsterveldt woont de herdenking bij het monument op 4 mei als gastspreker bij. Volgens het COC is het voor het eerst dat er een officiële vertegenwoordiger van de Nederlandse regering aanwezig is bij de Dodenherdenking bij het Homomonument.

Het COC en de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht (SHK) zijn “enorm blij” met de komst van de minister.

Het is dit jaar de vijfentwintigste keer dat de Dodenherdenking bij het Homomonument plaatsvindt. De Nationale Dodenherdenking staat dit jaar in het teken van het thema ‘Vrijheid geef je door’.

derussenoorlog.nlIn het voorjaar van 1945 leek ook voor Texel
Afb: HyvesHet sociale netwerk Hyves heeft maandag in samenwerking…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: