Minoïsche villa ontdekt op Kreta

Ierapetra – Foto: CC/Lemur12

Bij opgravingen in de buurt van Gaidourofas bij Ierapetra, in het zuidoosten van Kreta, is een gebouw uit de Minoïsche periode ontdekt.

Volgens de archeologen stamt het gebouw uit de periode 1600-1400 voor Christus. Het was waarschijnlijk een landhuis van een hoogwaardigheidsbekleder uit de late bronstijd.

Het gebouw werd ontdekt op 900 meter hoogte en is in goede staat. De muren van de villa zijn nog intact. De bewoners hebben het pand vermoedelijk verlaten na een ramp, zonder persoonlijke bezittingen of huisraad mee te nemen.

- advertentie -

De onderzoekers hopen dat de ontdekking meer kan vertellen over de Minoïsche beschaving in de omgeving van Ierapetra.

De opgravingen in het bergachtige gebied zijn onderdeel van een vijf jaar durend project van de Universiteit van Athene.

~ Parakalo

Neil Armstrong in 1969Neil Armstrong, de astronaut die in…
Gruwelijke afbeelding op het schilderij over de moord op de broers De Witt
Detail van het gerestaureerde schilderij (klik voor een vergroting)De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: