Miriam Makeba (1932-2008) – Zuid-Afrikaanse zangeres

Het is maandag precies 81 jaar geleden dat de Zuid-Afrikaanse zangeres Miriam Makeba (1932-2008) werd geboren. Google staat bij de geboortedag van de beroemde zangeres stil met een zogenaamde Doodle.

Het bekende logo van Google wordt op bijzondere dagen soms vervangen door zogenaamde Google Doodles, bijzondere Google-logo’s.

Ter gelegenheid van de 81ste geboortedag van Miriam Makeba is het traditionele logo maandag vervangen door een afbeelding van de zangeres. Makeba werd onder meer wereldberoemd door haar nummers Pata Pata en Qongqothwane, ook wel bekend als The Click Song.

Makeba was een actief tegenstandster van de Zuid-Afrikaanse apartheidspolitiek en leefde vanaf 1959 dertig jaar in ballingschap. Tijdens deze ballingschap groeide Makeba uit tot één van de symbolen van de anti-apartheidsbeweging.

- advertentie -

In 1966 won ze een Grammy voor An Evening With Belafonte / Makeba, een samenwerking met Harry Belafonte. Gedurende haar carrière trad Makeba onder meer op met muziekiconen als Nina Simone, Dizzy Gillespie en Paul Simon.

De zangeres overleed in 2008 op 76-jarige leeftijd na een antimaffiaconcert in Italië. Een week daarvoor had ze nog twee optredens gegeven in Nederland.

Miriam Makeba “The Click Song/Qongqothwane”

Anna Teding van Berkhout (1833-1909) - Foto: Historici.nlGrondlegster van…
Afb: historici.nlMaria Susanna du Plessis, ook bekend als Maria…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: