Misdaadauteur Elmore Leonard (87) overleden

Elmore Leonard op de boekenbeurs van Miami in 1989 - Foto: MDCarchives/CC

Elmore Leonard op de boekenbeurs van Miami in 1989 – Foto: MDCarchives/CC

De Amerikaanse misdaadauteur Elmore Leonard is dinsdag op 87-jarige leeftijd overleden. Persbureau Reuters heeft dat bekendgemaakt.


De auteur werd in 1925 in New Orleans geboren. Na tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst te hebben gedaan bij de genietroepen van de Amerikaans marine, studeerde hij Engelse literatuur en filosofie aan de Universiteit van Detroit.

Als schrijver maakte Leonard eerst verschillende korte pulpverhalen. Later legde hij zich toe op het schrijven van misdaadthrillers. Verschillende van zijn boeken werden verfilmd. Zijn boek 3:10 to Yuma en the Big Bouce werden zelfs twee keer verfilmd.

In totaal schreef Elmore Leonard 45 boeken. Vorig jaar nog publiceerde hij het boek Raylan en hij was alweer bezig met een nieuw boek. Eind vorige maand werd de veelschrijver na een beroerte opgenomen in het ziekenhuis van Detroit. De auteur overleed dinsdag in zijn eigen huis, in bijzijn van zijn familie.

- advertentie -

Elmore Leonard

Het toegangskaartje voor de Europacupfinale Feyenoord-Celtic uit 1970Een…
Kapitein DuivelHistorica Liesbeth Sparks, die in 2008 afstudeerde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: