Missouri

Vlag van Missouri

Vlag van Missouri


Staat in het midden van Amerika met de bijnaam Show Me State. Missouri heeft een oppervlakte van 180.693 km² en ongeveer 6 miljoen inwoners. Jefferson City is de hoofdstad van de staat.

Het huidige Missouri werd voor de komst van blanke kolinsten bevolkt door verschillende indianenstammen. De Spaanse ontdekkingsreiziger en conquistador Hernando de Soto was de eerste die tot het in het binneland van Amerika gelegen gebied doordrong. De Fransen hadden het gebied hierna lange tijd onder controle.

De Fransman Pierre Laclède stichtte in 1764 de stad St. Louis. Na 1763 werd het gebied ten westen van de rivier de Mississippi onderdeel van Spanje. Missouri was in die periode deel van het grote Louisiana-territorium dat in 1803 door Jefferson gekocht werd van Napoleon die het enkele jaren daarvoor op de Spanjaarden veroverd had.

- advertentie -
De staat Missouri in het rood gemarkeerd

De staat Missouri in het rood gemarkeerd

In Missouri vond veel handel plaats. Dit vooral vanuit de plaats St. Louis die gelegen is bij de samenvloeiing van de rivieren Mississippi en Missouri.

Missouri trad op 10 augustus 1821 toe tot de Unie. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) koos de staat de zijde van de Unie van noordelijke staten.

Vlag & zegel
Zegel in de vlag van de Amerikaanse staat MissouriDe vlag van Missouri werd aangenomen op 23 maart 1913 en bestaat uit drie horizontale banen in de kleuren rood, wit en blauw. In het midden van de vlag is het zegel van de staat te vinden. Om het zegel heen zijn 24 sterren te vinden omdat de staat als 24ste toetrad tot de Unie van Verenigde Staten.

In het zegel van de staat zijn twee beren te zien. Daaronder staat in een geel lint het motto van de staat: Salus Populi Suprema Lex Esto. Dit betekent zoveel als ‘het welzijn van het volk zal de hoogste wet zijn’.

Link:

De staat Mississippi in het rood gemarkeerd
Vlag van Mississippi Zuidelijke staat in Amerika met de…
Vlag van Montana
Vlag van Montana Staat in het noorden van Amerika…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: