Mobiele app over de Slag om Arnhem

Airborne App

De vorig jaar aangekondigde smartphone-app over de Slag om Arnhem wordt op 1 september tijdens de zogenaamde Airborne wandeltocht gelanceerd. Het virtuele monument maakt door middel van Augmented Reality technologie een luchtlanding zichtbaar op smartphones.

Ongeveer 1500 wandelaars droegen in 2011 bij aan de totstandkoming van de Airborne App. Met parachutisten bedrukte enveloppen werden gevuld met persoonlijke boodschappen en donaties van de wandelaars. De wandelaars traden daarmee in een traditie van oorlogsmonumenten die door burgers zelf werden gefinancierd en opgericht.

De persoonlijke boodschappen van de wandelaars zijn verwerkt in het virtuele monument. Wie zijn smartphone op de lucht richt ziet vanaf 1 september behalve landende

- advertentie -parachutisten ook tekstfragmenten die over de werkelijkheid heen worden geprojecteerd.

De Airborne App is een ontwerp van de kunstenaars Sjaak Langenberg en Rosé de Beer in opdracht van stichting Scarabee uit Renkum. De technische realisatie is tot stand gekomen in samenwerking met kunstenaar Sander Veenhof.

De applicatie is straks te bekijken via de mobiele browser Layar, die als het ware een extra informatielaag over de camera van de telefoons legt.

Rodolfo GrazianiIn Italië is ophef ontstaan over een gedenkteken…
Tanks op het strand bij Dieppe, augustus 1942 -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: