Monstransdief op de vlucht geslagen

Monstrans die vorig jaar werd gestolen

Monstrans die vorig jaar werd gestolen

Een van de drie mannen die zijn veroordeeld voor de roof van een kostbare monstrans uit Museum Catharijneconvent in Utrecht, is op de vlucht geslagen. Dat meldt de NOS.


De veroordeelde, Marco K., zat in een halfopen regime en keerde niet terug van een bezoek buiten de gevangenis. Er wordt actief naar hem gezocht.

Marco K. was een van de mannen achter de geruchtmakende monstransroof. De achttiende-eeuwse monstrans werd begin vorig jaar gestolen uit Museum Catharijneconvent. Recherche Utrecht startte hierna een groot onderzoek en wist korte tijd later drie mannen aan te houden. In hun auto lag de gehavende monstrans in plastic gewikkeld. De monstrans was wel beschadigd en moest gerestaureerd worden. Ook is een van de sierstukken nog niet teruggevonden.

Het altaarstuk is inmiddels gerestaureerd. Sinds mei is het weer in het Utrechtse museum te bewonderen.

- advertentie -
Oorlog in beeld, Zwolle '40 - '45

[caption id="attachment_41725" align="alignnone" width="1125"] Een inspirerende Twentse verzetskist (HCO)

De komende twee weken…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: