Monument watersnoodramp vernield

Een monument ter herinnering aan de Watersnoodramp is vernield. Onbekenden blijken een bronzen vogel van het monument in het plaatsje Kruisdorp te hebben gehaald, meldt Omroep Zeeland.

Het monument bestaat uit een aantal granieten zuilen van 2,5 meter hoog met daarop bronzen vogels. Eén van die vogels blijkt te zijn verdwenen.

De maker van het monument, kunstenaar Ronny Ivens, heeft nog een mal van de vogels. Het kunstwerk kan dus hersteld worden maar dat gaat niet meer lukken voor vrijdag. Er wordt dan een herdenking gehouden bij het monument omdat het dan precies zestig jaar geleden is dat de watersnoodramp zich voltrok.

- advertentie -

In Zeeland zijn in totaal zesendertig monumenten te vinden die herinneren aan de ramp.

Arnolsd Karskens - Still P&WIn Nederland wordt donderdag opnieuw…
Notre Dame in ParijsDe Notre Dame in Parijs heeft…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: