Monumentaal schilderij beschadigd na val

Museum aan de Stroom in Antwerpen

In Museum aan de Stroom in Antwerpen (MAS) is vrijdagochtend een monumentaal werk van de negentiende-eeuwse kunstschilder Robert Mols (1848-1903) naar beneden gevallen. Het museum heeft dat bekendgemaakt.

Het gaat om het schilderij Rede van Antwerpen uit 1878. Het doek – dat een afmeting van ongeveer 9,5 bij 3 meter – werd door het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) in langdurig bruikleen gegeven. Het MAS:Vrijdagmorgen viel het schilderij uit zijn ophanging naar beneden, waarbij het tijdens zijn val de oude fiets uit de opstelling van 1870 raakte. Hierdoor ontstond een scheur van 75 centimeter.

Op het moment van het voorval was het museum nog niet geopend voor het publiek.

- advertentie -

De oorzaak is tot op heden onbekend en wordt door specialisten onderzocht. Maandag verwacht het museum meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Piet Mondriaan in zijn archief in Parijs, 1923Het Rijksbureau…
andre-van-duin-265
André van Duin - Foto: Beeld en GeluidBij Beeld…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: