Monumenten trekken 900.000 bezoekers

Paushuize

Paushuize

Open Monumentendag heeft afgelopen weekend ongeveer 900.000 bezoekers getrokken, iets minder dan vorig jaar toen 925.000 mensen tijdens het monumentenweekend een monument bezochten.


De organisatie spreekt van “een groot succes” en vindt het mooi dat zoveel mensen ondanks het regenachtige weer de deur uitgingen om een monument te bezoeken.

Thema van de zevenentwintigste editie van Open Monumentendag was Macht & Pracht. Grootste publiekstrekker was dit jaar de Hortus Botanicus in Leiden die recentelijk werd heropend. Afgelopen weekend kwamen ongeveer 7000 bezoekers op dit eeuwenoude kassencomplex af.

Andere toppers waren de Rotterdamse voormalige gevangenis Noordsingel, tot voor kort nog in gebruik, en goed voor zo’n 6000 bezoekers, en het Open Luchttheater Lichtenberg in Weert met 3000 bezoekers. In Utrecht was Paushuize de absolute topper.

- advertentie -

In Amsterdam behoorden het gebouw De Bazel, de Beurs van Berlage, de Oude Kerk, grachtenhuis De Solemne en de ambtswoning van de burgemeester tot de best bezochte monumenten.

De steden die de meeste bezoekers trokken waren Amsterdam (41.000), Dordrecht (30.000) en Den Bosch (22.000).

Gerelateerde uitgaven:

NS Publieksprijs 2013
NS Publieksprijs 2013Geert Mak en Jan Brokken maken…
Koninklijke BibliotheekDe Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: