Monumentendag Vlaanderen in teken ‘muziek, woord en beeld’

Open Monumentendag Vlaanderen 2012

De vierentwintigste editie van Open Monumentendag Vlaanderen staat in het teken ‘muziek, woord en beeld’. De organisatie heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Open Monumentendag Vlaanderen is een initiatief van de gemeentelijke en provinciale overheden samen met het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en wil aan alle geïnteresseerden de kans bieden om kenniste maken met het erfgoed. Ruim tweehonderd steden en gemeenten over heel Vlaanderen zetten de deuren van hun monumenten van cultuur open voor het grote publiek.

- advertentie -

Dit jaar staat het evenement dus in het teken van ‘muziek, woord en beeld’. De organisatie:

Muziek, woord en beeld waren eeuwenlang de belangrijkste ingrediënten van de overbrenging en beleving van het geloof. Een van de belangrijkste opdrachtgevers van beeldende kunstenaars, componisten en ambachtslui was dan ook de katholieke kerk. Kerken in Vlaanderen herbergen dus heel wat erfgoedschatten die tijdens deze editie van Open Monumentendag te bewonderen zijn.

Open Monumentendag Vlaanderen wordt dit jaar gehouden op 9 september 2012.

menenpoort-ieper-gr
Menenpoort in Ieper - Foto: CCDe Last Post-plechtigheid bij…
Begraafplaats bij Srebrenica - Foto: CC / Michael BükerTwee…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: