‘Ik heb alles wat mijn hartje begeert. Wat mot ik er mee?’

 
Wat zou je doen met een miljoen? Rond de trekkingen van de Staatsloterij wordt die vraag in menig huiskamer en kroeg gesteld. Zo ook in 1976 toen het Polygoonjournaal een reportage maakte over de Staatsloterij omdat die toen precies tweehonderdvijftig jaar bestond.

In het filmpje komen verschillende burgers aan het woord. De een weet wel een bestemming voor het geld: ‘Mooi bungalowtje, tuin erbij en veel vee!’ Een ander zou eigenlijk niet weten wat hij met al het geld doen moet: “Ik heb alles wat mijn hartje begeert. Wat mot ik er mee?”

In de video wordt ook de geschiedenis van de loterij kort geschetst. Trekkingen vonden vroeger altijd op het Binnenhof plaats, het was immers een Staatsloterij…

Video: Open Beelden / CC
Still uit 'Soldaat van Oranje'Filmproducent Rob Houwer gaat…
De Tour de France 1954, door Polygoon-Profilti (producent) / Nederlands Instituut voor…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: