Moordenaar Lennon vraagt opnieuw om vrijlating

Mugshot van Mark David Chapman

Sinds 2000 kan de moordenaar van John Lennon, Mark David Chapman, iedere twee jaar om vervroegde vrijlating vragen. De veroordeelde maakt steeds gebruik van dat recht. Chapman heeft onlangs voor de zevende keer een verzoek ingediend om te worden vrijgelaten.

De momenteel 57-jarige Mark David Chapman zit gevangen in de Wende Correctional Facility in New York.

Eerder zat hij jaren vast in de Attica State Prison in de buurt van Buffalo.

- advertentie -Chapman vermoordde ex-Beatle John Lennon op 8 december 1980. Kort daarvoor had Lennon hem nog de hand geschud en een handtekening gezet op het album Double Fantasy dat Chapman had gekocht.

Chapman werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Eerder heeft hij tegenover de reclasseringscommissie van de staat New York al gezegd dat hij spijt heeft van zijn daad en een veranderd man is. Komende week wordt hij opnieuw gehoord door de Board of Parole. Die commissie zal vervolgens beslissen of Chapman vrijgelaten kan worden of niet.

Net zoals voorgaande keren zijn er bij de commissie alweer verschillende brieven binnengekomen van mensen die willen voorkomen dat Chapman vrijgelaten wordt.

Volgens Lennons weduwe, Yoko Ono, is Chapman nog steeds een bedreiging voor haar en haar familie.

terschelling-scheepswrak
Foto: StaatsbosbeheerOp Terschelling is onlangs een deel van een…
Amelia Earhart
De bril die Earhart droeg tijdens haar vlucht van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: