Muntschat en gouden medaillon gevonden in Jeruzalem

Foto: Hebreeuwse Universiteit

Foto: Hebreeuwse Universiteit

Archeologen hebben in Jeruzalem zesendertig gouden en zilveren munten en een groot gouden medaillon uit de zevende eeuw gevonden.


De vondst werd gedaan aan de voet van de Tempelberg door medewerkers van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Het medaillon is tien centimeter breed en heeft volgens de onderzoekers waarschijnlijk ter versiering gediend van een Thora-rol. Op de medaillon is een grote afbeelding van een menora, een zevenarmige kandelaar, te zien. Daarnaast zijn kleinere afbeeldingen van een Thora-rol en een ramshoorn op het voorwerp te vinden.

De menora, die vroeger gebruikt werd in de tempel in Jeruzalem, is het nationale symbool van Israël en staat volgens de universiteit ook symbool voor de aanwezigheid van Joden in dit gebied.

De onderzoekers vermoeden dat zowel de munten als de medaillon rond 614 na Christus werden achtergelaten. In dat jaar werd de stad door de Perzen veroverd.

- advertentie -

Video van de universiteit over de vondst:

Gerelateerde uitgaven:

Skelet van de bekende Tyrannosaurus Rex 'Sue' - Foto: CC/Steve Richmond
Foto: Natuurhistorisch Museum Rotterdam

[caption id="attachment_36875" align="alignleft" width="265"] Foto: Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Bij het Natuurhistorisch Museum Rotterdam…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: