Musea adverteren tegen cultuurbezuinigingen

Deel van de advertentie

Acht Nederlandse museum hebben maandag gezamenlijk een paginagrote advertentie laten afdrukken in enkele landelijke kranten. Dit naar aanleiding van de cultuurbezuinigingen van het kabinet.

De musea zijn kennelijk van mening dat de politiek onvoldoende met hen in gesprek gaat over de bezuinigingen. De advertentie roept met grote letters namelijk: Wat nu kapot wordt gemaakt gaat onherstelbaar verloren. Politici praat met ons.

De paginagrote advertentie is ondertekend door het Van Abbemuseum in Eindhoven, Centraal Museum in Utrecht, Stedelijk Museum in Amsterdam, Gemeentemuseum in Den Haag,

- advertentie -Bonnefantenmuseum in Maastricht, Kröller-Müller Museum in Otterlo, Frans Hals Museum in Haarlem en Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

Opvallend is overigens dat geen van deze musea de moeite heeft genomen op de eigen website een toelichting te geven bij de geplaatste advertentie.

[caption id="attachment_12833" align="alignleft" width="265"]Kunsthistorisches Museum Wenen - Foto: CC/Manfred Werner

Het Rijksmuseum Amsterdam…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: