Musea in Hoorn op zoek naar materiaal Nederlands-Indië

Musea in Hoorn op zoek naar materiaal Nederlands-Indië

Het Affichemuseum en het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn organiseren in het najaar van 2013 een gezamenlijke tentoonstelling over Nederlands-Indië. Voor deze tentoonstelling roepen de musea de hulp in van het publiek.

Op de tentoonstelling over Nederlands-Indië laat het Affichemuseum reclameaffiches zien op het gebied van transport en toerisme (scheepvaart, luchtvaart, hotels). Daarnaast worden er onder meer affiches voor cultuur, pasar malams en diverse gebruiksproducten in de tentoonstelling opgenomen.


Het Museum van de Twintigste Eeuw zal door middel van foto’s en voorwerpen het dagelijks leven van de Nederlanders in de kolonie in dezelfde periode tonen.

- advertentie -

Voor het samenstellen van dit project roepen de beide musea de hulp in van het publiek. Het Affichemuseum is op zoek naar bronnen- en beeldmateriaal op het gebied van reclame en producten, verpakkingen en gebruiksvoorwerpen uit deze periode. Het Museum van de Twintigste Eeuw is op zoek naar kleding, zoals de sarong en kebaja, tropenuniform, kinderkleding, schoolboeken en andere gebruiksvoorwerpen. Ook oude amateurfilms en geluidsfragmenten zijn welkom.

Wie de musea denkt te kunnen helpen met interessant materiaal, kan contact opnemen met Maartje Brattinga van het Affichemuseum via maartje.brattinga@gmail.com of telefoonnummer 06-52347775. De contactpersoon van het Museum van de Twintigste Eeuw is Lesta van den Oude. Zij is te bereiken via educatie@museumhoorn.nl (o.v.v. Indië tentoonstelling) of telefoonnummer 0229-214001.

ellis-island-online-tentoonstelling
rijksmuseum-heineken

[caption id="attachment_20363" align="alignleft" width="265"]Museumdirecteur Wim Pijbes en René Hooft Graafland van Heineken

Het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: