Musea ontwikkelen Van Gogh Game

De nieuwe Van Gogh Game

De nieuwe Van Gogh Game

Vijf musea hebben, samen met de Nederlandse Museumvereniging, een Van Gogh Game voor kinderen ontwikkeld. Het is de tiende in een serie museumgames met als doel kinderen op ludieke manier met musea te laten kennismaken en ze te verleiden tot bezoek.


De nieuwe Van Gogh Game is geschikt voor kinderen van ongeveer 8 tot en met 12 jaar is bedacht door het Van Gogh Museum, het Kröller-Müller Museum, Gemeentemuseum Den Haag, het Vincent van GoghHuis in Zundert en Vincent’s Tekenlokaal in Tilburg samen met de Museumvereniging. De instellingen willen kinderen vertrouwd maken met het leven van de schilder. De levels in het spel corresponderen met belangrijke fasen in het leven van Vincent van Gogh.

Siebe Weide, directeur van de Nederlandse Museumvereniging, is enthousiast over de Van Gogh Game.

‘Het is een unieke samenwerking met vijf musea, waarbij wij kinderen met cultureel erfgoed bereiken op de plek waar zij dagelijks zijn, online. Fun en educatie gaan samen in deze game die de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt en hen stimuleert de virtuele museumobjecten ook in het echt te bekijken’.

De nieuwe Van Gogh Game is te vinden op museumkids.nl

- advertentie -
De kom van Willem III - Foto: Paleis Het Loo
De kom van Willem III - Foto: Paleis…
Aanbidding der Koningen ca. 1610 Rombout Uylenburgh, restauratrice…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: