Museon ontslaat acht medewerkers door bezuiniging

Foto: Museon

Foto: Museon

Door gemeentelijke bezuinigingen heeft het Museon in Den Haag acht medewerkers moeten ontslaan. Dat meldt de Museumvereniging.


Het populair-wetenschappelijk museum kreeg enige tijd geleden te maken met een gemeentelijke bezuinigingen van een miljoen euro. Om dit op te vangen zijn nu acht medewerkers ontslagen. Er blijven vijftig medewerkers over. Met hen wil museumdirecteur Marie Christine van der Sman het Museon gaan vernieuwen.

De directeur wil dat het museum zich meer gaat profileren als wereldmuseum. Zo moet er bijvoorbeeld een interactieve reis rond de wereld gecreërd worden waarbij bezoekers leren over belangrijke thema’s als smeltende poolkappen of waterproblematiek.

Het Museon wil drie miljoen euro investeren in de vernieuwing. Een deel van dat geld is al binnen.

Gerelateerde uitgaven:

Untitled, 2013 - Juul Kraijer (Huis Marseille)Het Amsterdamse…
Museumnacht Den Haag
Museumnacht Den HaagMuseumnacht Den Haag heeft ongeveer tienduizend…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: