Dark
Light

Museum Boerhaave waarschijnlijk gered

Auteur:
1 minuut leestijd

Een benefietavond heeft donderdag ruim 128.000 euro opgebracht voor museum Boerhaave in Leiden. Het museum lijkt daarmee gered.

Museum Boerhaave – Foto: CC/Rob Koopman
Eerder dit jaar liet staatssecretaris Halbe Zijlstra (Cultuur) weten dat musea voor 2010 en 2011 gemiddeld 17,5 procent aan eigen inkomsten moeten werven om nog voor overheidssubsidie in aanmerking te komen. Voor Boerhaave hield dit in dat het op vrij korte termijn 700.000 euro moest zien binnen te halen.

De afgelopen maanden werd al zes ton opgehaald. Er werd onder meer een anonieme gift van maar liefst honderdduizend euro gedaan. De benefietavond moest het museum donderdag het laatste zetje in de rug geven en dat lukte. Tijdens de avond was er onder meer een loterij en een veiling geleid door oud-veilingmeester Alexander Pechtold. De benefietavond bracht in totaal 128.500 euro op.

Museum Boerhaave in Leiden is vernoemd naar de Nederlands arts, botanicus en scheikundige Herman Boerhaave (1668-1738) en gewijd aan de geschiedenis van de natuurwetenschappen en geneeskunde.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

Zelfde rubriek

×