Museum Boerhaave waarschijnlijk gered

Museum Boerhaave – Foto: CC/Rob Koopman

Een benefietavond heeft donderdag ruim 128.000 euro opgebracht voor museum Boerhaave in Leiden. Het museum lijkt daarmee gered.

Eerder dit jaar liet staatssecretaris Halbe Zijlstra (Cultuur) weten dat musea voor 2010 en 2011 gemiddeld 17,5 procent aan eigen inkomsten moeten werven om nog voor overheidssubsidie in aanmerking te komen. Voor Boerhaave hield dit in dat het op vrij korte termijn 700.000 euro moest zien binnen te halen.De afgelopen maanden werd al zes ton opgehaald. Er werd onder meer een anonieme gift van maar liefst honderdduizend euro gedaan. De benefietavond moest het museum donderdag het laatste zetje in de rug geven en dat lukte. Tijdens de avond was er onder meer een loterij en een veiling geleid door oud-veilingmeester Alexander Pechtold. De benefietavond bracht in totaal 128.500 euro op.

- advertentie -

Museum Boerhaave in Leiden is vernoemd naar de Nederlands arts, botanicus en scheikundige Herman Boerhaave (1668-1738) en gewijd aan de geschiedenis van de natuurwetenschappen en geneeskunde.

Isidor Kaufmann, Portret van een joodse jongen, ca. 1900…
[caption id="attachment_7019" align="alignleft" width="300"]Teylers Museum - Foto: CC/Edi WeissmanDe gebouwen van het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: