Museum Catharijneconvent ontvangt 925.000 van BankGiro Loterij

Tijdens het Goed Geld Gala ontving Museum Catharijneconvent in Utrecht woensdag 925.000 euro van de BankGiro Loterij. Het museum heeft het geld gekregen voor de ontwikkeling van Het Grootste Museum van Nederland, een omvangrijk project waarbij de mooiste kerken van Nederland en de daarbij horende topkunst opengesteld zullen worden.

In totaal ontvingen culturele instellingen in het Tropenmuseum in Amsterdam dit jaar ruim 62,8 miljoen dankzij de meer dan 500.000 deelnemers van de BankGiro Loterij.

Het Grootste Museum van Nederland

Wereldwijd komen mensen in kerken voor de historische beleving, de imponerende architectuur, de prachtige kunstvoorwerpen, de meeslepende muziek en het aansteken van een kaarsje. Op vakantie in het buitenland vinden we een bezoek aan deze indrukwekkende monumenten doodnormaal, maar waarom doen we dit in Nederland veel minder? Marieke van Schijndel, directeur van Museum Catharijneconvent benadrukt dat dit soort kerken ook in Nederland te vinden zijn:

‘We willen de mooiste kerken van Nederland onder de aandacht brengen en voor iedereen toegankelijk maken. Ik ben zeer verheugd dat we met de steun van de deelnemers van de BankGiro Loterij dit nu, samen met de eigenaren van de monumenten, kunnen gaan realiseren.’

Open Monumentendag - cc
Dankzij een gift van de BankGiro Loterij is het voortbestaan van Open…
Het Klokhuis - NTR
Het Klokhuis start op woensdag 9 maart met een tiendelige serie over…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: