Museum maakt hoogstaande 3D-replica’s van schilderijen Van Gogh

Amandelbloesem – Vincent van Gogh, 1890 (Van Gogh Museum)

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft samen met Fujifilm een techniek ontwikkeld waarmee driedimensionale reproducties van schilderijen van Vincent van Gogh gemaakt kunnen worden. Een aantal van deze reproducties zijn sinds maandag in Hongkong te bewonderen.

De replica’s, zogenaamde Relievo’s, zijn volgens het museum van zulke hoge kwaliteit dat ze het originele werk dicht benaderen. Het Van Gogh Museum:


Binnen het reproduceren van kunstwerken is deze techniek van de nieuwste en meest hoogstaande kwaliteit die we graag aan Van Gogh liefhebbers willen aanbieden. Daarnaast worden de reproducties ingezet voor educatieve doeleinden.

De techniek combineert een driedimensionale scan van het schilderij met een hoge resolutie print. Een Relievo bestaat uit een nauwkeurige reproductie van zowel de voorzijde als de achterzijde van een schilderij en is voorzien van een lijst. Elke Relievo is genummerd en geaccordeerd door een conservator van het museum.

- advertentie -

De lancering van de eerste serie reproducties vond maandag plaats in Hongkong. De komende tijd zijn hier reproducties te zien de schilderijen Amandelbloesem (1890), Zonnebloemen (1889), De oogst (1888), Korenveld onder onweerslucht (1890) en Boulevard de Clichy (1887).

Gerelateerde boeken:

Dankzij een geraffineerde propagandacampagne werd Constantijns prins Willem III…
[caption id="attachment_23488" align="alignleft" width="265"]Foto: Van Buuren MuseumUit het Van Buuren Museum in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: