Museum Meermanno stelt toekomst zeker

Foto: Museum Meermanno

Museum Meermanno in Den Haag hoeft niet langer te vrezen voor sluiiting. Het museum meldt vrijdag dat het er in geslaagd is de eigen inkomstennorm van 400.000 euro te halen.

Eerder dit jaar liet staatssecretaris Halbe Zijlstra (Cultuur) weten dat musea voor 2010 en 2011 gemiddeld 17,5 procent aan eigen inkomsten moeten werven om nog voor overheidssubsidie in aanmerking te komen. Voor Museum Meermanno hield dit in dat het op vrij korte termijn 400.000 euro moest zien binnen te halen. Hierin is het museum dus geslaagd.- advertentie -

Foto: Museum Meermanno

Museumdirecteur Maartje de Haan:

Wij zijn ontzettend blij dat we onze concrete toekomstplannen, onder andere de fusie met het Nederlands Stripmuseum en het NIBBI, nu in praktische beleidsplannen kunnen omzetten. De komende jaren zullen we doorgaan met acties en beleid om eigen inkomsten te verdienen. De steun van de rijksoverheid blijft echter cruciaal voor kleine en bijzondere musea die belangrijk cultureel erfgoed beheren.

De Haan vindt dat het niet zo mag zijn dat er in cultureel Nederland naast de “grote en meer aaibare instellingen” geen plaats is voor “speciale cultuuroases, zoals Museum Meermanno”.

Het museum heeft de afgelopen tijd onder meer met speciale acties, maar ook door meer bezoekers en donaties, geld weten binnen te halen. Een onlangs gehouden benefietveiling zorgde er uiteindelijk voor dat het museum er definitief voldeed aan de inkomstennorm.

Museum Meermanno is naar eigen zeggen het oudste boekenmuseum ter wereld. Het is gevestigd in het voormalige woonhuis van baron van Westreenen van Tiellandt (1783-1848) aan de Prinsessegracht in Den Haag. In het museum staat het geschreven en gedrukte boek uit het verleden en heden als artefact centraal.

EuropeanaLidstaten van de Europese Unie moeten meer werk maken…
Foto: Still YouTubeDe Nederlandse ambassadeur in Jakarta biedt vrijdag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: