Dark
Light

Museum Nusantara weer toegankelijk voor publiek

Auteur:
1 minuut leestijd

Het gerenoveerde Museum Nusantara in Delft is vanaf zaterdag weer toegankelijk voor het publiek. Nusantara is het enige museum in Nederland dat geheel gewijd is aan de kunst en cultuur van Indonesië.

Het museum bestaat dit jaar precies honderd jaar en is daarom grondig gerenoveerd. In het heringerichte museum kunnen bezoekers de komende tijd terecht voor de tentoonstelling Tussen hemel en aarde. In deze tentoonstellingen zijn de hoogtepunten uit de eigen collectie te zien. Getoond onder meer presentaties over de



Javaanse hofcultuur, Indonesisch textiel en de relaties tussen de bewoners en hun voorouders in de oud-Indonesische culturen.

Ook de ontstaansgeschiedenis van de collectie in de relatie tot de stad Delft wordt in de tentoonstelling belicht. Speciaal voor Museum Nusantara heeft Ki Ledjar Subroto, een bekende Indonesische dalang en poppenmaker, een serie wayangpoppen over Willem van Oranje gemaakt. Vanuit de eeuwenoude Javaanse Wayang iconografie en filosofie wordt het verhaal verteld van de moord op de Vader des Vaderlands. De poppenset wordt tentoongesteld in het museum. Meer informatie op www.nusantara-delft.nl.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×