Museum Speelklok gered dankzij extra subsidie

Draaiorgel uit de collectie van Museum Speelklok

Draaiorgel uit de collectie van Museum Speelklok

Museum Speelklok in Utrecht dreigde de deuren te moeten sluiten in verband met geldtekort. De gemeente Utrecht heeft echter besloten het museum te hulp te komen. Dankzij een incidentele extra subsidie van 135.000 euro is het voortbestaan van het museum voorlopig gegarandeerd.


Museum Speelklok, gevestigd in de Buurkerk in Utrecht, bezit een collectie automatisch spelende muziekinstrumenten. De directeur van het museum klopte onlangs bij de gemeente aan. Bovenop de bestaande jaarlijkse subsidie (718.000 euro), krijgt het museum nu 135.000 euro extra. De gemeente Utrecht:

“Het museum heeft een saneringsoperatie van betekenis uitgevoerd die nog voortduurt. Hierop voortbouwend zal onze wethouder Cultuur met het museum in gesprek gaan over het meerjarenperspectief van het museum en hen verzoeken om een plan van aanpak, dat meer ondernemerschap toont.”

Ook wil de gemeente dat het museum met oplossingen komt voor de verwachte exploitatietekorten in 2015 en 2016.

In totaal ontvangt Museum Speelklok dit jaar 853.000 euro subsidie. Het museum trekt jaarlijks ongeveer 85.000 bezoekers.

- advertentie -
Detail van het Petrusbeeld (Catharijneconvent)
Museum Catharijneconvent is sinds kort eigenaar van een waardevol vijftiende-eeuws Petrusbeeld. Het…
Mariniers na de beeïndiging van de treinkaping – Afb: Still YouTube
Mariniers na de beeïndiging van de treinkaping –…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: