Museum voor Cuby & the Blizzards

Cuby and the Blizzards in Grollo


De oude boerderij van Harry Muskee wordt een museum dat gewijd is aan de band Cuby & the Blizzards. Stichting Erfgoed Muskee heeft dat bekendgemaakt.

Het museum komt in de boerderij in Grolloo waar Harry Muskee met zijn band in de jaren zestig verschillende bluesplaten opnam. De boerderij zal ingericht worden in de stijl van de jaren zestig. Er zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de geschiedenis van de band en de betekenis van de band voor de muziek in Nederland en Drenthe.Cuby & the Blizzards werd in 1964 opgericht. Belangrijkste leden van de band waren destijds Harry Muskee, Eelco Gelling, Helmig van der Vegt en Herman Brood. Met het debuutalbum Desolation won de band direct een Edison. Twee bekende hits van de band zijn Window of my eyes en Appleknockers flophouse.

- advertentie -

De band werd in 1972 opgeheven, maar werd hierna nog verschillende keren nieuw leven ingeblazen. Frontman Harry Muskee trad na 1972 onder meer op onder de namen Harry Muskee Band en later Muskee. Sinds begin jaren negentig treedt de band weer op onder de naam Cuby & the Blizzards en maken oud-leden als Herman Deinum, Helmig van der Vegt en Hans Lafaille weer deel uit van de band.

Het is de bedoeling dat het museum in juni geopend wordt. Die maand wordt Harry Muskee zeventig jaar.

Cuby & the Blizzards + Window of my eyes

The Big Three Killed My BabyDe eerder deze week…
Gary MooreDe Noord-Ierse gitarist Gary Moore is zondag op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: