Museum voor Volkenkunde winnaar Museumprijs Zuid-Holland

Het Museum voor Volkenkunde in Leiden is de winnaar van de Museumprijs Zuid-Holland 2014. Dat is afgelopen week bekendgemaakt.

Het museum ontvangt de prijs voor de tentoonstelling ‘Verlangen naar Mekka, de reis van de Pelgrim’. De jury keek vooral hoe de verschillende erfgoedinstellingen er de afgelopen perioden in slaagden nieuwe doelgroepen binnen te halen, en aan de organisatie wisten te verbinden.

Aan de Museumprijs Zuid-Holland is een geldbedrag van 4000 euro verbonden. De prijs wordt om het jaar uitgereikt door de Vereniging voor Musea in Zuid-Holland (VMZH) aan een museum dat een “innovatief, creatief en navolgbaar project” heeft gerealiseerd binnen een thema.

46494
Historisch Museum Ede heeft, in samenwerking met het Nederlands Bijbelgenootschap, een tentoonstelling…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: