Dark
Light

Museum voor Zangeres Zonder Naam

Auteur:
1 minuut leestijd

Zangeres Zonder Naam
In het Limburgse plaatsje Stramproy komt een museum voor Mary Servaes-Bey, beter bekend als de Zangeres Zonder Naam. Dat meldt dagblad De Limburger.

Mary Servaes vertolkte onder de naam Zangeres Zonder Naam decennia lang het Nederlandse levenslied. Ze werd onder meer bekend met nummers als Ach vaderlief, toe drink niet meer en ’t Was aan de Costa del Sol. De zangeres gaf in 1987 in Tilburg een afscheidsconcert. De laatste jaren van haar leven woonde ze in Stramproy. Ze overleed in 1998.

Het initiatief voor het museum voor de Zangeres Zonder Naam is genomen door Albert Binnenmars. Hij is druk bezig met het verzamelen van foto’s, platen, jurken en allerlei kleine en grote persoonlijke spullen die aan Mary Servaes herinneren. Tegenover de krant zegt hij het te betreuren dat in Stramproy op haar graf na niets aan de zangeres herinnert.

Het is de bedoeling dat het museum op 3 september wordt geopend.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×