Museum voor Zangeres Zonder Naam

Zangeres Zonder Naam

In het Limburgse plaatsje Stramproy komt een museum voor Mary Servaes-Bey, beter bekend als de Zangeres Zonder Naam. Dat meldt dagblad De Limburger.

Mary Servaes vertolkte onder de naam Zangeres Zonder Naam decennia lang het Nederlandse levenslied. Ze werd onder meer bekend met nummers als Ach vaderlief, toe drink niet meer en ’t Was aan de Costa del Sol. De zangeres gaf in 1987 in Tilburg een afscheidsconcert. De laatste jaren van haar leven woonde ze in Stramproy. Ze overleed in 1998.Het initiatief voor het museum voor de Zangeres Zonder Naam is genomen door Albert Binnenmars. Hij is druk bezig met het verzamelen van foto’s, platen, jurken en allerlei kleine en grote persoonlijke spullen die aan Mary Servaes herinneren. Tegenover de krant zegt hij het te betreuren dat in Stramproy op haar graf na niets aan de zangeres herinnert.

- advertentie -

Het is de bedoeling dat het museum op 3 september wordt geopend.

Portretfabriek Van MiereveltIn museum Het Prinsenhof in Delft is…
Tropenmuseum in Amsterdam - Foto: CC/GerardMHet Tropenmuseum in Amsterdam…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: