Museum WO2 presenteert plannen

Enkele speerpunten van het museum in oprichting

Het nieuwe, overkoepelende oorlogsmuseum dat in Nijmegen moet komen, krijgt stukje bij beetje vorm. Aankomende woensdag worden de plannen gepresenteerd tijdens de ondertekening van een convenant over de haalbaarheid.

Drie Nederlandse aan de Tweede Wereldoorlog gewijde musea, maakten zo’n anderhalf jaar geleden bekend een overkoepelend museum over de oorlog te willen creëren.


Deze musea – het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon, Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek en Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek – lieten destijds weten dat het museum de deuren in 2014 moet openen.

De drie musea willen de krachten bundelen en in Nijmegen met een nieuwe centrale presentatie komen. De al bestaande musea moeten wel blijven bestaan als zogenaamde site museums die met elkaar worden verbonden door de Liberation Route en andere markeringen in de voormalige omringende slagvelden.

Ook het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) is betrokken bij de plannen.

De keus van Historiek:

Auschwitz - Foto: CC “Een buitengewoon belangrijk werk dat…
Heden ten dage zijn het vakantiebestemmingen: Sicilië, Midden-Italië, Corsica, de Vogezen... Wat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: