Museum ziet na protest af van roofvogelshow

Amerikaanse zeearend  (cc - Adrian Pingstone)

Amerikaanse zeearend (cc – Adrian Pingstone)

Museum Meermanno in Den Haag wilde tijdens de Museumnacht van volgende week een roofvogelshow houden. Na protest van de Partij voor de Dieren ziet het museum hier echter van af.


In het museum is binnenkort een tentoonstelling te zien over vogels in historische boeken. Naar aanleiding van die expositie organiseerde Meermanno voor de Museumnacht een roofvogelshow waarbij bezoekers zich konden laten fotograferen met een roofvogel. De show is gecanceld nadat de dierenpartij het museum had gewezen op de “schadelijke gevolgen voor vogels en roofvogels in het algemeen”. Meermanno:

‘Wij hebben ons laten meeslepen door het thema van onze najaarstentoonstelling Vogels. Duizend jaar vogels in honderden boeken. Ook de activiteiten van de Museumnacht staan daarom allemaal in het teken van vogels. We hebben ons niet goed genoeg geïnformeerd en ons niet gerealiseerd dat dit een stressvolle gebeurtenis is voor deze vogels en dat betreuren we.

In plaats van de roofvogelshow worden er tijdens de Museumnacht bij Meermanno nu lezingen over Donald Duck (ook een vogel) gegeven.

Theresienstadt - september 1944 (HKB)
Precies zeventig jaar nadat het zevende transport vanuit Kamp Westerbork naar Theresienstadt…
Binnenhof in Den Haag (cc - Ralf Roletschek)
Historicus Piet de Rooy, emeritus-hoogleraar Geschiedenis van Nederland aan de Universiteit van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: