Museumbibliotheek KIT sluit de deuren

Logo van het KIT

De museumbibliotheek van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam sluit de deuren per 1 april vanwege overheidsbezuinigingen. Het KIT heeft dat bekendgemaakt.

De bibliotheek, ook wel het Kenniscentrum genoemd, is gehuisvest in het Tropenmuseum, dat onderdeel is van het KIT. Vanaf 1 april sluit deze bibliotheek de deuren. Men kan na die datum nog wel terecht in de andere bibliotheek van het KIT: de zogenaamde KIT Bibliotheek.

Deze bibliotheek is gespecialiseerd in internationale samenwerking en Nederlandse koloniale geschiedenis. De collectie bestaat onder meer uit een miljoen wetenschappelijke publicaties, diverse websites over ontwikkelingssamenwerking en meer dan 30.000 landkaarten van 1579 tot heden.

- advertentie -
mechanisme-van-antikythera-gr
Antikythera mechanisme - Foto: CCHet Nationaal Archeologisch Museum in…
verboden-boeken-huckleberry
Verboden Boeken - Huckleberry Finn, 1920De Stadsbibliotheek Maastricht bestaat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: