MuseumgoudA koopt schilderij Johannes Bosboom

Het aangekochte werk van Johannes Bosboom

MuseumgoudA heeft bij een veiling een schilderij van Johannes Bosboom (1817-1891) gekocht waarop het stadhuis van Gouda is te zien. Voor het werk is 10.000 euro neergeteld, meldt veilinghuis Christie’s.

Het is ruim zestig jaar geleden dat het schilderij voor het laatst voor het grote publiek te zien was.

In 1917 was het werk in Den Haag te zien in een Bosboom-tentoonstelling en kort na de oorlog werd het werk tentoongesteld in Rijksmuseum Twenthe.

- advertentie -

Volgens Gerard de Kleijn, de directeur van museumgoudA, past het schilderij helemaal in de stadscollectie van zijn museum. Op het werk van Bosboom is het stadhuis te zien met op de voorgrond enkele inwoners en handelaren.

Margit Rijnaard, Een papieren labyrint, 2003 - Foto: Gert…
rechtvaardige-rechters
Een opzienbarend bericht in De Standaard van afgelopen zaterdag. Het gestolen paneel…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: