MuseumgoudA slachtoffer plofkraak

MuseumgoudA (Google Streetview)

In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken bij Museum Gouda (museumgoudA). Het museum heeft dat woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een zogenaamde plofkraak.

De deur van het museum werd met een explosief opengebroken. Omwonenden waarschuwden hierop de politie maar de dieven ging erg snel te weg en waren al verdwenen op het moment dat de politie arriveerde. In het museum braken de dieven een vitrine open met een bijl. Ze namen vervolgens een zilveren montrance van JohannesBoogaert uit 1662 mee.

- advertentie -

Museumdirecteur Gerard de Kleijn:

Waarschijnlijk zijn de inbrekers door het alarm en de politiesirene snel vertrokken. Daardoor is de diefstal beperkt gebleven.

De twee dieven gingen zeer snel en doelgericht te werk. Volgens het museum stonden ze dertig seconden nadat de deur was opengebroken al weer buiten. De inbrekers gingen er op een scooter vandoor.

valkhof-waarom-godinnen-gr
naturalis-berkhey-gr

[caption id="attachment_15349" align="alignleft" width="265"]Afb: Naturalis

Museum Naturalis in Leiden exposeert vanaf volgende week…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: