Museumkaart brengt recordbedrag op (40 miljoen)

Museumkaart

Museumkaart

De Museumkaart heeft afgelopen jaar een recordbedrag van 40 miljoen opgeleverd. De Museumvereniging heeft dat bekendgemaakt. Het geld is besteed aan gezamenlijke promotie van de musea en voor de uitbetaling van de bezoeken met de Museumkaart.


Ten opzichte van 2012 bracht de kaart vorig jaar dertig procent meer op. Begin dit jaar maakte de vereniging nog bekend dat één miljoen mensen de Museumkaart op zak hebben. Siebe Weide, algemeen directeur van de Museumvereniging:

“2013 is een topjaar voor de Museumkaart geworden dankzij spectaculaire openingen en aansprekende tentoonstellingen van de deelnemende musea. We zien dat de belangstelling in 2014 onverminderd aanhoudt, dat geeft ons vertrouwen in het succes van de Museumkaart.”

In 2013 brachten één miljoen Museumkaarthouders 6,4 miljoen bezoeken aan de deelnemende musea De Museumkaart levert de sector volgens de Museumvereniging naast meer bezoeken ook meer inkomsten op uit entree, horeca en winkel.

November vorig jaar meldde de Volkskrant nog dat de Museumkaart een te groot succes dreigde te worden. De krant schreef onder meer:

- advertentie -

“Het succes van de Museumkaart heeft ook een keerzijde. Musea krijgen door de pas meer bezoekers, maar ze verdienen veel minder aan een Museumkaarthouder dan aan een bezoeker die een toegangskaartje koopt.”

Veilingruimte Christie's, circa 1808Als het aan de Museumvereniging…
Frederik Willem ConradNaar aanleiding van het 175-jarig bestaan…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: