Museumkaart geldig bij Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam accepteert sinds zondag ook de Museumkaart. Het museum heeft dat afgelopen week bekendgemaakt.

In Nederland hebben ongeveer 750.000 mensen een museumkaart. Zij hoeven, op vertoon van de kaart, voortaan niet meer te betalen voor een bezoek aan Tassenmuseum Hendrikje. De museumkaart is geldig bij in totaal ongeveer vierhonderd Nederlandse musea.

Het museum is naar eigen zeggen het grootste tassenmuseum ter wereld.

- advertentie -De collectie van het museum – bestaande uit meer dan vierduizend tassen – toont vijfhonderd jaar geschiedenis van de tas. Tot de collectie behoren bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtasjes en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès.

In 2011 werd het museum door 67.000 mensen bezocht. Tassenmuseum Hendrikje hoopt dat door de Museumkaart komend jaar nog meer mensen de weg naar het museum zullen weten te vinden. Het museum is gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam.

OpenluchtmuseumHet Openluchtmuseum heeft in 2011 in totaal 456.000 bezoekers…
NHMHet Nationaal Historisch Museum (NHM) bestaat sinds zondag niet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: