Museumkaart opnieuw 5 euro duurder

Museumkaart

Museumkaart

De Museumvereniging heeft besloten de prijs van de Museumkaart voor volwassenen met 5 euro te verhogen. De kaart kost hierdoor vanaf juli 54,95 euro. Een jaar geleden voerde de Museumvereniging al een zelfde verhoging door. In twee jaar tijd is de kaart hierdoor 10 euro duurder geworden.


Wie een Museumkaart heeft hoeft bij ongeveer vierhonderd Nederlandse musea geen entree te betalen. Aan het einde van het jaar deelt de Stichting Museumkaart alle inkomsten door het totaal aantal Museumkaartbezoeken. Dit bedrag wordt vervolgens verdeeld over de aangesloten musea.

De prijs van de Museumkaart is verhoogd vanwege het succes van de kaart. Door de toename van het aantal museumbezoeken moet de Museumvereniging steeds meer uitkeren aan culturele instellingen.

Jongeren tot en met 18 jaar betalen straks 2,50 euro meer voor de kaart.

- advertentie -

Eerder liet de vereniging weten dat 1 miljoen kaarthouders vorig jaar 6,4 miljoen bezoeken aflegden met de Museumkaart aan de deelnemende musea. Daarmee kwam in totaal een bedrag van 40 miljoen euro ten goede aan musea. Dat bedrag neemt volgens de Museumvereniging in 2014 verder toe, onder andere doordat meer bezoeken leiden tot een hogere bezoekvergoeding aan de musea.

Het hoofd van de kannibalenhoofdman - Foto: O’Hanlons…
Tentoonstelling - Lang leve lingerie
In Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is vanaf begin juli een bijzondere tentoonstelling…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: