Museumkaart voortaan ook geldig bij Kunsthal Rotterdam

Kunsthal in Rotterdam

Kunsthal in Rotterdam

De landelijke Museumkaart kan vanaf zondag ook gebruikt worden bij de Kunsthal in Rotterdam. Het museum heeft dat deze week bekendgemaakt.

Houders van een museumkaart hoeven, op vertoon van hun kaart, geen entree te betalen bij ongeveer vierhonderd Nederlandse musea. Sinds kort behoort dus ook de Kunsthal bij de musea die de kaart accepteren.


Dit weekend worden in het museum twee tentoonstellingen over mode geopend: S.H.O.E.S. Over hoge hakken en echte liefd en Marimekko, design for a happy life.

Volgende week wordt daarnaast de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen geopend. Aan de hand van honderd van objecten wordt in deze tentoonstelling het verhaal van de Tweede Wereldoorlog op een nieuwe manier verteld. De vermommingsbril van verzetsstrijdster Hannie Schaft is bijvoorbeeld te zien, maar ook een trui gemaakt van hondenhaar in de hongerwinter van 1944-45.

- advertentie -
Cor Geelen (1912-1991), diende vijftig jaar op Kasteel de Haar
Cor Geelen (1912-1991), diende vijftig jaar op Kasteel…
Jan Havicksz. Steen, Emmaüsgangers, ca. 1666, olieverf op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: