Museumnacht Rotterdam gaat toch door

Er wordt volgend jaar toch een Rotterdamse Museumnacht gehouden. Verschillende culturele instellingen hebben besloten het evenement zelf te organiseren, zonder stichting. Bezoekers hoeven ook geen kaart meer te kopen. Dat meldt het AD.


Vorige week maakte Stichting Rotterdamse Museumnacht nog bekend dat het evenement niet door zou gaan. Dit omdat de stichting geen overeenstemming had bereikt met enkele culturele instellingen die hadden aangegeven de deuren gratis te openen, terwijl de opzet steeds was dat bezoekers een passe-partout kochten.

De musea, verenigd in stichting Museumpark, waren er niet blij mee dat ze geen financiële tegemoetkoming terugzagen uit de opbrengsten van de passe-partouts, terwijl ze wel de meeste bezoekers ontvingen en veel tijd staken in het opzetten van een programma. Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans Van Beuningen, tegenover het AD:

‘Dan kunnen we de Museumnacht net zo goed zelf gaan organiseren en gratis toegang verschaffen. Inkomsten waren er toch al niet.’

Ondanks de strubbelingen wordt volgend jaar op 7 maart nu dus toch een Rotterdamse Museumnacht gehouden, zonder Stichting Rotterdamse Museumnacht. Bezoekers kunnen gratis bij de deelnemende musea naar binnen. Om de kosten iets te drukken, duurt het evenement wel iets korter dan voorheen. De musea sluiten om 23:00 uur de deuren.

- advertentie -
Rijksmuseum in 1895
Columniste Lara Hannawi verbaast zich in een column in Het Parool over…
Globes van Blaeu (Rijksmuseum)
Het Rijksmuseum ontvangt uit particulier bezit twee bijzondere globes uit de Gouden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: