Museumprijs gaat naar natuurhistorisch museum

Mammoet in Laturalis in Leiden - Foto: Naturalis

Mammoet in Laturalis in Leiden – Foto: Naturalis

De prestigieuze Museumprijs gaat dit jaar naar een natuurhistorisch museum. De organisatie heeft dat bekendgemaakt.

De Museumprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. Dit jaar gaat de Museumprijs naar een natuurhistorisch museum.


De vier genomineerde musea zijn Natuurmuseum Brabant (Tilburg), Klok & Peel Museum (Asten), Naturalis (Leiden) en Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Op de website www.museumprijs.nl kan het publiek tot eind deze maand een stem uitbrengen op één van de musea.

Prijs

Het winnende museum ontvangt 100.000 euro. Van dit bedrag kan een kwart vrijelijk worden besteed. Het overige deel moet in overleg met het Prins Bernhard Cultuurfonds worden bestemd voor één of meer projecten.

- advertentie -

Recente winnaars van de Museumprijs zijn het Joods Historisch Museum (2013), Natuurmuseum Fryslân (2012), Museum Boijmans Van Beuningen (2010), het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (2009) en het Hunebedcentrum in Borger (2008).

Reisnecessaire door koning Willem III geschonken aan Dora van Rooy, één van Zijne Majesteit’s pensionaires (Paleis Het Loo)
Willem II - De Koning en de Kunst

[caption id="attachment_40507" align="alignleft" width="265"] Willem II - De Koning en de Kunst

Koning…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: