Museumweekend opnieuw goed bezocht

Stedelijk Museum Schiedam

Het Nationaal Museumweekend heeft dit keer ruim een miljoen mensen getrokken. De Nederlandse Museumvereniging heeft dat bekendgemaakt. Afgelopen weekend waren ruim 400 deelnemende musea zeer voordelig te bezoeken. Meestal hoefde slechts 1 euro entree te worden betaald.

Volgens de Museumvereniging werkte het weer afgelopen weekend mee. “Afwisselend zonnig en bewolkt en fris. Echt ‘museumweer’”, aldus de vereniging.- advertentie -

Openluchtmuseum

Thema van de 31ste editie van het Museumweekend was Laat je verrijken door het museum. Onder meer het Geldmuseum in Utrecht, Prinsenhof in Delft, Stedelijk Museum Schiedam en het Drents Museum in Assen ontvingen afgelopen weekend grote aantallen bezoekers.

Tijdens de editie van 2011 brachten bijna een miljoen mensen tijdens het Museumweekend een bezoek aan een museum. Normaal gesproken trekken de Nederlandse musea in de weekenden gezamenlijk ongeveer 200.000 bezoekers.

Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum in Arnhem, afgelopen jaar het best bezochte museum buiten Amsterdam, deed niet mee aan het Nationaal Museumweekend. In tegenstelling tot voorgaande jaren. Toen was het museum niet gratis te bezoeken, maar werden er kortingen gegeven en kwam het museum met extra eigen activiteiten. Via Twitter laat Caroline Berkhof (van de afdeling communicatie van het museum) weten dat het museum niet meer meedoet omdat door de Museumvereniging als richtlijn gesteld is slechts één euro entree te heffen. Berkhof in een discussie met een van haar volgers:

De organisatie van het museumweekend vraagt ons per bezoeker circa 8 euro meer korting geven dan we altijd deden. Dat keer zevenduizend bezoekers. Dus doen we niet meer mee.

Berkhof schrijft verder onder meer dat ze bang is dat het Museumweekend vooral een soort “extraatje is voor museumliefhebbers”. Die mensen bezoeken al geregeld musea en het Museumweekend is eigenlijk vooral bedoeld als drempelverlager voor mensen die normaal gesproken niet zo snel een museum bezoeken.

Dit weekend zijn bijna vijfhonderd musea in Nederland gratis of voor slechts…
Bibliotheca Thurkowiana Minor - Foto: MeermannoBij Museum Meermanno in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: