Museumweekend trekt 900.000 bezoekers

Museumweekend 2013

Tijdens het afgelopen Museumweekend hebben 900.000 mensen een bezoek gebracht aan een museum. Dat meldt de Museumvereniging.

Het evenement was dit jaar toe aan de tweeëndertigste editie. Tijdens het Museumweekend konden zo’n 450 musea tegen een gereduceerd tarief bezocht worden. In veel gevallen hoefde slechts één entree betaald te worden en sommige musea waren zelfs gratis te bezoeken.


Thema van het evenement was dit jaar Doe een museum.

- advertentie -

Met 900.000 trok het Museumweekend dit keer iets minder bezoekers dan vorig jaar toen ruim een miljoen mensen deelnamen. Veel musea ontvingen dit jaar echter wel een stuk meer bezoekers dan in een normaal weekend. De Museumvereniging:

In de grote steden trokken de deelnemende musea drie tot vier keer meer bezoekers dan in een regulier weekend. In de rest van Nederland liep het succes nog hoger op tot wel tien keer het gebruikelijke aantal bezoekers.

Volgens de organisatie is het Museumweekend het grootste culturele evenement van Nederland.

Gerelateerde boeken:

catharijneconvent-ikonen-1
Ikoon Mandulion - eind 17de eeuw, Rusland - Andrej…
[caption id="attachment_21862" align="alignleft" width="265"]Meesterwerken Rijksmuseum op zuivelpakken Albert HeijnOnderhand zal zo'n beetje…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: