Museumweekend wordt een Museumweek

Van Gogh Museum

Van Gogh Museum

De Museumvereniging heeft besloten het format van het Museumweekend na drieëndertig jaar aan te passen. Vanaf volgend jaar wordt het Museumweekend een Museumweek.


Volgens de vereniging was het Museumweekend dit jaar weer een groot succes. Hoeveel mensen er naar de musea kwamen is niet bekendgemaakt, maar er deden driehonderd musea mee en die organiseerden een groot aantal activiteiten. De opzet was dit keer al iets anders ten opzichte van voorgaande jaren. Zo konden bijvoorbeeld alleen museum meedoen dit lid zijn van Museumvereniging. Nieuw was ook dat musea zelf konden bepalen wat hun entreeprijs was.

In aanloop naar het weekend deden zeker honderd musea mee aan een dag speciaal voor Museumkids op 2 april. Siebe Weide, directeur van de Museumvereniging, hoopt dat de nieuwe opzet nog meer mensen naar de musea zal trekken. Hij spreekt van een “feestweek voor musea en bezoekers”.

MuseumweekendHet is dit weekend weer Museumweekend. Honderden musea…
Beatrix Ruf - Foto: Robin de Puy
Beatrix Ruf - Foto: Robin de PuyDe Duitse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: